Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 May 2022

V Mariboru se odpira prenovljeni Kulturni inkubator

MKC Maribor in Mestna občina Maribor vabita na odprtje novega Kulturnega inkubatorja, participatornega medgeneracijskega centra interdisciplinarnega ustvarjanja, ki se bo odvilo v sredo, 18. maja 2022, ob 18:18 na Koroški cesti 18, Maribor.

Novi Kulturni inkubator je prostor raznolikih praks ter stičišče povezovanja umetnosti, znanosti in tehnologije; je center, ki participatorno - v sklopu participatornega proračuna in v strokovnem sodelovanju z najširšim krogom zainteresiranih - razvija program razstavišča za predstavitev ustvarjalnosti, znanosti, oblikovanja in umetnosti z povezavi z novimi in digitalnimi tehnologijami, podprtega s strani kohezijskih projektov in nevladniških programov.     

V prenovljenem Kulturnem inkubatorju bodo Mladinski kulturni center Maribor v sodelovanju z Mestno občino Maribor, projektom konS - platformo za sodobno raziskovalno umetnost, Društvom Nagib, izobraževalnim programom Spreten.si, Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, ter številnimi drugimi javnimi, zasebnimi in nevladnimi partnerji odprto in participativno gradili mostove med različnimi generacijami, publikami in stopnjami znanja, izobraževali, raziskovali ter ustvarjalno povezovali umetniške metode, znanstvene pristope in industrijske koncepte za odprto ter vključujočo družbo.
PROGRAM ODPRTJA
 • Protokolarni program z govorci
 • Showcase
  • Razstavišče: ROBObum - pregledna razstava v sodelovanju z Laboratorijem za industrijsko robotiko – FERI
  • Studio 1: izobraževalne delavnice Spreten.si - LEGO Robotika za otroke in starše 
  • Studio 2: predstavitev Vinyl Fabrike + arhiva MFRU
  • Klet: Embodiment – Utelešenje - celoletna razstava Stelarc + Stefan Doepner 
  • Podhod: taktilne intervencije v sodelovanju z Oddelkom za medijske komunikacije – FERI
  • Hodnik: raziskovalni projekti konS v nastajanju 
  • Dvorišče: predstavitev skupnostnega vrta
  Vir: MKC Maribor

  Trenutno ni komentarjev...

  Komentirajte

  79327

  Omejitev znakov 740

  O portalu mlad.si             

  Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
  Kontakt:
  Urad RS za mladino
  Masarykova 16, 1000 Ljubljana
  T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
  Urad RS za mladino