Info točka / Zabava in prosti čas

V Mladinskem centru Prlekije brezplačno počitniško varstvo

15. 2. 2019 avtor: Mladinski center Prlekije-Pokrajinski center NVO, socialno podjetje

Mladinskem centru Prlekije bo v času zimskih počitnic ponovno organizirano brezplačno počitniško varstvo za otroke.

Varstvo bo potekalo vsak dan od 18.02. do 22. 02. 2019 med  7:00 in 15: 00 uro (po dogovoru lahko tudi dlje, saj so odprti vse do 20:00 ure). Vsak dan med 9:00 in 11:00 uro bodo potekale tudi poučne ter zanimive delavnice. Za otroke bo skrbel strokovni tim mladinskega centra. Poskrbljeno bo tudi za prehrano otrok v času varstva.

V Mc Prlekije so se za organizacijo počitniškega varstva odločili, ker se veliko staršev srečuje s težavami, kam s svojimi šoloobveznimi otroki v času počitnic. Tako lahko mladim staršem oziroma družinam, ki v času počitnic nimajo varstva za svoje otroke, ponudijo rešitev v času šolskih počitniv. Starši se lahko mirno in brezskrbno posvetijo študijskim ali službenim obveznostim, otroci pa aktivno in zabavno preživijo počitnice.

Aktivnosti v času varstva bodo namenjene zabavi in druženju, temu primerno so prilagodili aktivnosti. Otrokom bodo na voljo različne družabne namizne igre, prebiranje knjig in slikanic ob čaju ali kakavu, joga ali razgibavanje za otroke, izdelovanje okraskov iz papirja, če bo vreme dopuščalo pa tudi sprehod do bližnjega gozda, igre na prostem ter v okolici centra, spoznavanje in hranjenje živali v centru. Radovednost dodo potešila izvajanja različnih poskusov, ogled kakšnega poučnega filma – animacije, po želji izdelovanje kratkih videov, peka maffinov, vsakodnevna skupna priprava obrokov in sladic. Organizirali bodo tekmovanje v namiznem tenisu in ročnem nogometu, spoznavanje folklore ter kulinarike v okolici, okrasitev centra na temo pomladi, izdelovanje pustih mask in še bi se našlo. Vse to pod skrbnim vodstvom mladinskih delavcev.

Varstvo bo brezplačno, prijave niso potrebne, za dodatne informacije pa obiščite njihovo Facebook strani ali jim pišite sem.