Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Oct. 2020

V Mladinskem društvu Bristrica ob Sotli izbrali svoj zvok

Mladinskem društvu Bistrica ob Sotli so tudi v letošnjem letu bili ustvarjalni na področju DIY zabavne elektronike v sklopu Študijskih krožkov.

Skozi osem srečanj, ki so jih organizirali, so z mladimi udeleženci krožka ustvarjali DIY efekte za električne inštrumente, jih testirali, reševali napake ter jih preverjali skozi glasbene 'jam sešne'. Vsak udeleženec je s pomočjo mentorja naredil svoj efekt pedal, po njegovi lastni izbiri in okusu. Obenem pa so z elektroniko izobraževali, predvsem pa navduševali tudi najmlajše, s katerimi so ustvarjali zanimive izdelke.

Pri tovrstnih krožkih je največji poudarek medsebojnega sodelovanja, solidarnosti, razvijanja ročnih spretnosti. Poseben pomen pa se daje tudi reciklaži in ponovni uporabi elektronskih naprav.  

Več informacij o krožku, najdeš tukaj.

V spodnjem videu si lahko ogledaš na kakšen način so potekale delavnice in kako so mladi preverjali efekte skozi glasbo.

Vir in foto: Mladinsko društvo Bistrica ob Sotli

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

95247

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino