Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Dec. 2019

V Novem mestu aktivirali mlade za prostovoljstvo

Med 10. in 11. decembrom je Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto organiziralo mladinski dogodek in zaključni sestanek v okviru projekta INNOVOL - Innovative Volunteering Models with and for Youth, katerega namen je aktiviranje mladih za udejstvovanje v prostovoljstvu. 

Projekt INNOVOL povezuje 9 organizacij iz Brazilije, Bolgarije, Grčije, Italije, Poljske, Španije in Slovenije. Financiran je v okviru programa Erasmus+, Strateška partnerstva na področju mladine - ACPALA. 

Cilj projekta, ki se zaključi konec februarja 2020, je zagotoviti inovativne metode za povečanje zmogljivosti in sposobnosti upravljanja v neprofitnih organizacijah, ki delajo z mladimi in za mlade. Namen je aktivirati mlade in jih spodbuditi k udejstvovanju v prostovoljskih aktivnostih, tako v njihovih lokalnih okoljih kakor tudi širše. Posebna pozornost je namenjena vključevanju prikrajšanih skupin mladostnikov.

V okviru mladinskega dogodka je več kot 40 gostov iz partnerskih držav obiskalo sovrstnike na novomeških šolah. Udeleženci so obiskali Grm - Center biotehnike in turizma, Gimnazijo Novo mesto in Srednjo ekonomsko šolo Novo mesto, kjer so dijakom in drugim udeležencem predstavili države, iz katerih prihajajo in prostovoljske aktivnosti, ki jih izvajajo v okviru različnih neprofitnih organizacijah. Dogodek je bila enkratna priložnost za izmenjavo izkušenj in pogledov na prostovoljstvo s slovenskimi dijaki. Pogovarjali so se o tem, kdaj in kako so postali prostovoljci, zakaj so se sploh odločili za ta korak in kaj vse jim nove prostovoljske izkušnje sploh prinašajo.

Organizirane so bile dodatne aktivnosti, kjer so se mladi prostovoljci in mladinski delavci lahko preizkusili v peki in okraševanju božičnih piškotov, izdelavi adventnih venčkov in drugih božičnih okraskov. Obiskali so tudi Dnevni center za otroke pod okriljem Društva za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto in spoznali strokovne delavce in prostovoljce, ki vsak dan pripravljajo in izvajajo številne aktivnosti za otroke.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

66175

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino