Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 26 Sep. 2019

V raziskovanju samega sebe

V začetku septembra sta se predstavnici Mladinskega centra Dravinjske doline Monika Kotnik in Mila Kotnik mudili na tečaju usposabljanja ''Story within'' v Latviji.

Program je bil zasnovan na treh glavnih ciljih:

  • raziskati nove pristope v poučevanju, mentorstvu in usposabljanju na področju mladine, skozi metode kreativnega pisanja in pripovedovanja zgodb;
  • mladinskim delavcem pomagati prepoznati simptome sindroma izgorelosti in jih seznaniti z načini, kako ga preprečiti;
  • ponuditi ranljivim skupinam orodja za pripovedovanje zgodb in ustvarjalno pisanje, da lahko izrazijo sebe in svojo identiteto navzven na način, ki vzbuja razumevanje, solidarnost in spoštovanje.

Udeleženci so skozi pet tematskih sklopov (spoznavanje in ustvarjanje svobodnega in podpornega okolja za udeležence, ustvarjalnost in njegova terapevtska vrednost, pripovedovanje zgodb, izpovedno pisanje, mreženje in razvoj akcijskih načrtov za nadaljnje delo), raziskovali sindrom izgorelosti in iskali strategije njegovega preprečevanja, saj je sindrom izgorelosti težava s katero se sooča vedno več posameznikov. Spoznavali so metode pripovedovanja zgodb in kreativnega pisanja v katerem so se preizkusili tudi sami. Preko ustvarjanja in pisanja avtorskih zgodb so spoznavali sebe in svoje osebnostne lastnosti. Raziskovali so tudi svoje osebne cilje ter sestavili lastne akcijske načrte za doseganje le-teh.

Tečaj usposabljanja je potekal v sklopu programa Erasmus+.

Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93942

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino