Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 May 2020

Vabilo na predstavitev Strategije Evropske unije za mlade 2019-2027

Zavod Movit vabi predstavnike mladinskega sektorja in druge zainteresirane deležnike na predstavitev Evropske strategije za mlade 2019-2027, ki bo potekala predvidoma 22. junija 2020 v hotelu Lev v Ljubljani.

Na dogodku bodo predstavili strategijo in njene splošne cilje, vodilna načela in opredeljena tri osrednja področja mladinskega sektorja: angažiranje, povezovanje in opolnomočenje. Poseben poudarek bo tudi na ciljih mladih, ki so umeščeni v Strategijo kot rezultat mladinskega dialoga EU. Za omizji, katera bodo gostili predstavniki organizacij s področij ciljev, bodo udeleženci spoznali 11 ciljev mladih, vključenih v strategijo. V popoldanskem dnevu bodo raziskali, kako se strategija umešča v mladinski sektor, kakšni so možni projekti mladinskega dialoga oz. dialoga mladih, v zadnjem delu pa na okrogli mizi raziskali še, kako se strategijo izvaja na nacionalni ravni in kako bo umeščena v predsedovanje Slovenije Svetu EU.

Več informacij o dogodku in prijavnico najdete na spletni strani Zavoda Movit. Prijave sprejemajo do 29. maja 2020.

"Situacijo glede korona virusa podrobno spremljamo. Aktivnost bo bodisi izvedena skladno z ustreznimi varnostnimi prilagoditvami in usmeritvami bodisi – če dogodki še ne bodo dovoljeni – prestavljena," so še sporočili na Movit-u.

Vir: CNVOS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48606

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino