Organizacije za mlade

Varna točka tudi v Dvorcu Rakičan

11. 2. 2021 avtor: Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan

RIS Dvorec Rakičan je v sklopu svojih programov (Mladinski center RISKO, Zeleno in zdravo socialno vključevanje Romov – ZZ ROM, Družinski center Pomurje, mladinski projekti v sklopu Erasmus+ programa, ZAUPAJ SI – PATJA ANDI TUTE, SKUPAJ KREPITI – CELOVIT PROGRAM ZA STAREJŠE IN NJIHOVE SVOJCE in PO MOČ ZA KAKOVOSTNO ŽIVLJENJE OSEB Z MULTIPLO SKLEROZO) pridobil naziv varne točke v Mestni občini Murska Sobota.

Varna točka dvorec Rakičan je uporabnikom na voljo od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Kaj so UNICEF-ove Varne točke?

UNICEF-ove Varne točke so različni javni prostori, kot so knjižnice, zavarovalnice, lekarne, cvetličarne, mladinski centri, trgovine, celo vulkanizerski servisi in podobno, v katerih so prisotni ljudje, ki nudijo otrokom trenutno zaščito, pomoč ali zgolj nasvet v stiski. Ti so usposobljeni za pomoč otrokom, saj se udeležijo posebnega izobraževanja, ki ga zanje organiziramo v UNICEF-u Slovenija in jih seznanijo, kako pomagati otrokom v stiski.

Kdo lahko postane UNICEFOVA Varna točka?

javni prostor: UNICEF-ova Varna točka je javni prostor, torej dostopna vsem

dostopnost: Dostopnost UNICEF-ove Varne točke je za otroke lahka – se nahaja v pritličju oz. v nižjih nadstropjih, je vidna.

fizične osebe: UNICEF-ova Varna točka mora v svojem delovnem času vedno imeti prisotno vsaj eno fizično osebo.

delovni čas: UNICEF-ova Varna točka je odprta vsaj 5 dni na teden po najmanj 7 ur na dan.

želja: UNICEF-ova Varna točka si želi postati UNICEF-ova Varna točka in sodelovanje je prostovoljno.

motiv: UNICEF-ova Varna točka se na prvem mestu vzpostavi z namenom pomoči otrokom v stiski, upoštevajo načela otrokove koristi.

Vir: RIS Dvorec Rakičan