Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Sep. 2019

Več sto mladih na Animatlonu

Že četrtega Animatlona, oviratlona za oratorijske animatorje, se je udeležilo okrog 500 mladih prostovoljcev. Veselja in energije jim niso vzele niti nevihte, ki so jih nekajkrat obiskale. Srečanje je potekalo 7. septembra v Želimljah. Kot vsako leto se je začelo z zahvalno sveto mašo, s katero so se zahvalili za čudovite trenutke in izkušnje, ki so jih to poletje preživeli na oratorijih.

Sledil je najbolj vznemirljiv del dneva – oviratlon. Mladi so se v kar 70 ekipah druga za drugo zapodili po progi, na polni izzivov, kot so mreže med drevesi, zipline, premetavanje traktorske gume, skupno skakanje v velikih vrečah, brodenje po ledeno mrzli Želimeljščici, tek po blatu, hoja po vrvi čez potok, plezanje čez leseno steno, plazenje po blatu in za konec še dolga blatna drča. Za še boljše počutje in polno izkušnjo tega dne pa je poskrbel tudi dež, ki je skoraj nenehno padal, kar je naredilo progo še toliko bolj zabavno. 

Po opravljeni progi je animatorje čakal še okusen piknik, druženje, rajanje in športanje. In spomini, ki bodo ostali še dolgo.

Vir in foto: Zavod Salesianum

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

27368

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino