Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Sep. 2019

Več znanja za več turizma

Turistična zveza Slovenije mlade vabi k sodelovanju na 17. mednarodnem festivalu Več znanja za več turizma na temo FESTIVAL NAJ BO.

Festival je lahko enodnevni dogodek v obliki sejma, zabave, karnevala, gala srečanja, dneva ali noči pravljic, likovne delavnice. Lahko je tudi večdnevni dogodek, kjer se na istem mestu zvrsti več zaporednih dogodkov v obliki koncertov, gledaliških iger, filmskih projekcij, glasbe, običajev, kulinaričnega in adrenalinskega doživetja.

Z letošnjo temo želijo privabiti čim več mladih, ki bi po vzoru največjih festivalov, pripravili dogodek v svojem domačem kraju. Mlade pozivajo, da v svojih nalogah pripravijo oz. organizirajo festival, ki bo za obiskovalce poleg festivalskega dogajanja vključeval tudi turistično in ostalo lokalno ponudbo. Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda - naloge, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu Alpe-Adria.

Rok za oddajo pisne predstavitve je 10. januar 2020. Več informacij na povezavi.

Projekt Več znanja za več turizma predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo raziskovalne naloge na temo razvoja turizma.

Vir in foto: Turistična zveza Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

58066

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino