Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 May 2021

Veriga dobrih misli in dejanj

Zadnje leto in pol je bilo drugačno kot običajno. Omejitve druženj, krčenje možnosti preživljanja prostega časa na javnih mestih, zaščitne maske … Vse to je vplivalo tudi na naša počutja in razpoloženja.

Center za otroke Mala hiša Tolmin, ki deluje v okviru dejavnosti Mladinskega centra Tolmin, se je pridružil vseslovenski akciji Dan za spremembe, ki jo že vrsto leto organizira Slovenska filantropija in letos nosi geslo Premagajmo osamljenost. K prostovoljski akciji so povabili tudi tabornike iz Roda puntarjev Tolmin, Podružnično šolo za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami na OŠ Tolmin ter Dom upokojencev Tolmin. Skupaj z sodelujočimi so razvili idejo in poiskali način, kako lahko ostalim Tolmincem polepšajo dan in tako vplivajo tudi na zmanjševanje občutkov osamljenosti v njihovem okolju.

Projekt so začeli z delavnicami na temo osamljenosti. Odprli so prostor za pogovor o tem, kako smo doživljali preteklo leto, kako smo si popestrili dneve doma, kakšno je bilo naše počutje. Dejavnost so nadaljevali z iskanjem dobrih misli ter idej za dejanja, s katerimi lahko drugim polepšamo dan. Najboljše izmed njih so prelili na lesena srca ter skupaj skrbno izbrali lokacije po mestu, kjer bi srca z dobrimi mislimi in idejami za dobra dela pozdravljala mimoidoče.

Srca v tem trenutku že stojijo po Tolminu in vabijo na sprehod po mestu, na katerem si lahko preberete kakšno dobro misel in dobite tudi navdih za dobro delo. Skupaj bodo na ta način sklenili verigo dobrih misli in dejanj, ki sicer očem ne bo vidna, a jo bodo zato še bolj čutili v naših srcih. Naj se dobre misli in dejanja širijo naprej!

Vir: Mladinski center Tolmin

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12013

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino