Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2019

Voditelj - to sem jaz!

Od petka, 29.11.2019 do nedelje, 1. 12.2019 je na Rakovniku v Ljubljani potekalo usposabljanje za oratorijske voditelje,  udeležili so se ga tudi animatorji Krajevne enote Stonoga (župnija Prečna), ki so del Društva mladinski ceh.

Prvi večer so imeli uvodno spoznavanje, pogovarjali so se o začetkih oratorija, o Don Bosku in o duhovnosti na oratoriju in v življenju. V soboto dopoldne so imeli delavnice na temo voditeljev; kako biti dober voditelj, v čem se morajo še bolj izpopolniti, popoldne pa kako voditi skupino in kot vodja organizirati dejavnosti. V večernem času so drug drugemu odgovarjali na različna vprašanja v zvezi z oratorijem, župnijami, delovnimi praksami, z namenom dobiti čim več novih idej, da bodo organizirali super oratorij. V nedeljo so se osredotočili na lastno animatorsko pot, kdaj in s kom se je začela, kaj vse so že dosegli, nato pa so si zastavili še razne cilje za prihodnost in pot kako jih udejaniti. Nedeljski dan je bil namenjen predvsem evalvaciji, refleksiji in na koncu še podelitvi priznanj Oratorijski voditelj. 

Takšna usposabljanja imajo svoj čar, odlično energijo in dajo veliko zagona in nove motivacije za naprej.

Vir in foto: Društvo mladinski ceh - Krajevna enota Stonoga

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

21577

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino