Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Jul. 2019

Vrhunski rezultati slovenskih dijakov na mednarodni biološki olimpijadi

Na Madžarskem se je zaključila 30. mednarodna biološka olimpijada, na kateri so zelo uspešno sodelovali tudi štirje slovenski dijaki. 

Slovenski dijak Aljaž Simonič z II. Gimnazije Maribor je na Madžarskem osvojil zlato odličje. Poleg Simoniča so bili uspešni tudi Bor Krajnik z Gimnazije Škofja Loka, ki je prejel bronasto odličje ter Leon Rojk Štupar s I. gimnazije v Celju in Sebastjan Kordiš z Gimnazije Škofja Loka, ki sta prejela priznanje. Dijaki so bili izbrani na izbirnem testu za ekipo, ki je pod okriljem Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) potekala v maju na Biotehniški fakulteti. 

Na 30. olimpijadi, ki je med 14. in 21. julijem potekala v mestu Szeged na Madžarskem, se je pomerilo 270 tekmovalcev iz 70 držav. 

Dijak II. gimnazije Maribor Aljaž Simonič je že drugi slovenski dijak, ki je na tem tekmovanju dosegel zlato odličje. Prvi je do tega najvišjega priznanja leta 2012 prišel Domen Kampjut. 

Prihodnje leto bo biološka olimpijada potekala v mestu Nagasaki na Japonskem.

Vir in foto: Zveza za tehnino kulturo Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78009

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino