Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 31 Dec. 2019

"Vse to je dobro in dobrega je lahko še več"

Mestni inkubator Ljubljana, ki deluje pod okriljem Mladih zmajev daje glas mladim v mestu, nudi učno-delovno okolje, kjer so dovoljene napake ter omogoča prostor, kjer se udejanjajo vizije prihodnosti. In te ravnokar potekajo skozi program "Kaj je dobro in je lahko še boljše?", ki z vsako sezono postreže z vpogledom v "sceno" mladih v mestu. Ideje, ki jih mladi želijo uresničiti, da izboljšajo svoja življenja in življenja lokalnih skupnosti, so kot lakmusov papir, ki neusmiljeno izda stanje substance.

Kar v programu ugotavljajo tokrat, je porast idej, ki naslavljajo duševno zdravje mladih, idej, ki vključujejo umetnost kot (delni) odgovor na družbene potrebe mladih, opažajo odločenost za akcijo in željo po prispevanju, ki se kaže skozi zamisli o so-ustvarjalnih in so-delovalnih projektih ter potrebo po ozaveščenju in širjenju tistega, kar je mladim pomembno danes - za njihovo prihodnost.

Zato ponosno predstavljajo Idejalistke in Idejaliste, ki so zaključili izobraževalne delavnice preobrazbe svojih idej v projekte, uspešno pridobili finančno in mentorsko podporo za uresničitev slednjih, ter že začeli z izvajanjem projektov. Zaključili jih bodo do konca junija 2020. Njihov napredek lahko v prihajajočem letu vsak mesec na tem mestu, med zmajevskimi zanimivostmi, spremljate tukaj. Za prvi vtis pa hiter prelet skozi ključne zanimivosti kdo so mladi, ki prinašajo spremembe v mesto in kaj so njihovi projekti.

 • Jakob Puh z ekipo: MOJ DolgČAS - sklop raziskovalnih delavnic o duševnem zdravju in psihološkem delovanju posameznika
 • Dominik Behlič: Null soba - so-delovna akcija
 • Manca Vertačnik z ekipo: zMačkane - osveščevalno-aktivistična akcija
 • Jan Zupančič: Generacija bežanja - izdaja glasbenega albuma
 • Jakob Bergant: Reciklirano žongliranje - cirkuška predstava
 • Nina Jelovšek: Samo malo depresivna - pesniška zbirka z uglasbljeno poetično pesmijo in videospotom
 • Taja Regent Veras: Hype up Slovenia - vpeljava nove Krump subkulture
 • Živa Leben: Mladi mladim – osmisli svoje življenje - sklopi delavnic za aktivno ustvarjanje svojega življenja
 • Ema Otavnik: Agrodivizija - skupnostna njiva
 • Amar Toplić: Bobova skupnost - praktična izkušnja projektnega dela
 • Andreja Antolin z ekipo: P(R)OTEZA - kampanja za destigmatizacijo starostnikov
 • Zeta Toman Drinovec: Kaj pa ti pustiš za sabo? Ogljični odtis - sklop delavnic s predavanji in pogovori

Tako, predstavili smo vam 12 mladih, ki so se odločili uresničiti svoje ideje. Se jim prihodnjič pridružite? Ne samo mladi, tudi organizacije, ki jim je mar za kakovost življenja v mestu, sodelujejo! Pomemben gradnik programa "Kaj je dobro in je lahko še boljše?" v Mestnem inkubatorju so namreč podporne organizacije, ki mladim udeležencem so-omogočajo izvedbo načrtovanih projektov. K sodelovanju v program 2019/2020 so pristopili: Združenje mladih, staršev in otrok Sezam, Društvo Center za pomoč mladim, NDP TOZD, Zavod Bob, Etnika – Zavod za varstvo kulturne dediščine, Nejc Osovnikar, s.p., Gledališče Ane Monro, ZPM Ljubljana Moste-Polje, Mladinska postaja Moste ter MC Ulca.

Vir: Mladi zmaji
Foto: Taja Regent Veras, arhiv Mladi zmaji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

59404

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino