Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (1)
Datum objave: 11 Mar. 2019

Za boljše razumevanje med dvema kulturama

Mladinska prenočišča, ki delujejo v okviru mreže International Youth Hostel Federation oziroma Hostelling international, so zavezana h krepitvi mobilnosti mladih, spoznavanju, razumevanju med različnimi kulturami in religijami z namenom boljšega medsebojnega razumevanja doma in v tujini. 

Za zmanjšanje napetosti in boljše razumevanje med mladimi so zato v vodstvih Evropskega združenja mladiskih prenočišč (EUFED) in Federacije mladinskih prenočišč Arabske Unije (AUFED), sklenili sporazum o sodelovanju in razumevanju (Memorandum of Understanding) med obema organizacijama, kjer med drugim poudarjajo pomen mobilnosti mladih. Podpisu, ki se je zgodil v mestu Abu Dhabi,  prestolnici Združenih Arabskih Emiratov, je prisostvoval tudi predsednik Popotniškega združenja Slovenije in podpredsednik EUFED-a Igor Jurišič.

Jurišič je mnenja, da so »mladinske izmenjave in spoznavanje vrstnikov iz drugih držav ter z drugimi navadami in verovanji ključna za ohranjanje miru v svetu. Danes smo priča naraščajočemu sovraštvu nad pripadniki islamske vere zaradi vala beguncev in zaradi obširnega, prevečkrat škandaloznega poročanja v nekaterih medijih o slehernem incidentu, ki še tako nepomemben dogodek objavijo« in dodaja, da se v Popotniškem združenju Slovenije zavedajo, da lahko takšen sporazum brez nadaljnjih aktivnosti ostane zgolj mrtva črka na papirju, zato želijo, da se med organizacijami iz obeh regij prične aktivno sodelovanje.

V ta namen bodo prvi nadaljnji dogovor o sodelovanju podpisali z Maroškim združenjem mladinskih prenočišč predvidoma konec marca. »S takšno nadgradnjo bomo prispevali k boljšemu razumevanju med dvema kulturama in prispevali k zmanjšanju napetosti, ki so vse prej, kot dobrodošle.« zaključuje Jurišič.

Vir in foto: Popotniško združenje Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74371

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino