Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Mar. 2021

Začenja se Evropska mladinska konferenca

Danes se začenja štiridnevna Evropska mladinska konferenca, ki se je bodo udeležili predstavniki Urada RS za mladino in predstavniki mladih iz Mladinskega sveta Slovenije. Tokrat bo potekala virtualno na temo participacije mladih na lokalni, nacionalni in evropski ravni in uresničevanja mladinskega dialoga v prihodnje.

Direktorica Urada za mladino mag. Dolores Kores se bo udeležila mladinskega dialoga v nedeljo, 14. marca 2021, in sodelovala v razpravi o zagotavljanju virtualnih mladinskih prostorov za mlade, o dostopu do informacij in storitev ter o priložnostih za participacijo mladih.

Ob konferenci se v ponedeljek, 15.marca 2021, pričenja tudi dvodnevno srečanje generalnih direktorjev EU, pristojnih z mladino, v okviru katerega bodo udeleženci izmenjali mnenja o mladinskih politikah temelječih na pravicah, programih Erasmus+, Evropski solidarnostni enoti in Evropski agendi za mladinsko delo. Direktorica Urada bo na srečanju predstavila:

  • osnutek načrta za implementacijo evropske agende za mladinsko delo v Sloveniji in zagotavljanje pravic mladih v procesih odločanja.
  • prioritete prihajajočega slovenskega predsedovanja Svetu EU na področju mladine.

 Evropska mladinska konferenca portugalskega predsedovanja poteka v sklopu 8 cikla Evropskega mladinskega dialoga, ki se bo zaključil s slovenskih predsedovanjem in z Evropsko mladinsko konferenco ter srečanjem generalnih direktorjev, ki ju bo Slovenija organizirala v septembru.

Mag. Dolores Kores bo tako od portugalskega predsedstva v ponedeljek simbolično prevzela vodenje predsedovanje na področju mladine in vodenje Evropske usmerjevalne skupine za mladinski dialog. Uradno bo Slovenija predsedovanje prevzela 1.julija 2021

Vir: Urad RS za mladino

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

81269

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino