Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Dec. 2019

Začetki novih projektov na Mreži MaMa

Zadnji novembrski teden je na Mladinski mreži MaMa potekal v znamenju novih začetkov. Izvedli so kar tri uspešna uvodna srečanja njihovih novih projektov – čeprav med seboj različnih, vse združuje skupni imenovalec. To je opolnomočiti mladinske delavce in mlade.

Kot vodilni partnerji in koordinatorji so izvedli uvodni sestanek projekta EU and Youth (EUYOU), ki je 17-mesečni pilotni nacionalni projekt, financiran s strani Evropske komisije v sklopu programa Rights, Equality and Citizenship (REC). Namen projekta je promocija državljanskih pravic mobilnih državljanov EU in njihova vključitev v lokalne demokratične skupnosti. Glavna ciljna skupina so državljani EU, ki začasno prebivajo v državi EU, ki ni njihova matična država, poseben poudarek pri ciljni skupini pa je na mladih.

Vsem partnerjem so na uvodnem sestanku, ki je potekal v Zavodu BOB, predstavili celoten projekt in podrobno zastavili načrte za (so)delovanje v prihodnjih mesecih. Namen sestanka je bil tudi predstavitev partnerjev, posameznih aktivnosti na projektu in podpis strategije sodelovanja na projektu. Na projektu bodo sodelovali z Inštitutom za politični menedžment (IPM) in Družbo za komunikacijski menedžment – M Komunikacije. Kot partnerje so v projekt vključili tudi mladinske centre: Zavod BOB, Center mladih Koper, KMKC Kompleks, Mladinski center BIT, Celjski mladinski center, Mladinski center Dravinjske doline, Mladinski center Krško, MIKK Murska Sobota, Zavod O Škofja Loka, Mladinski center Trbovlje.

Prav tako je uvodno srečanje pretekli teden zaznamovalo začetek 24-mesečnega mednarodnega strateškega partnerstva Mreža mladinskih delavcev, ki je financirano s strani programa Erasmus+: Mladi v akciji. V projektu kot partnerji sodelujejo Sindikat Mladi Plus (Slovenija), Mreža KEKS (Švedska) in Mreža mladih Hrvatske (Hrvaška). Namen projekta je pripraviti mednarodna usposabljanja na različnih področjih, pripraviti knjižnico vse kakovostne literature, ki nastaja v okviru razvoja mladinskega dela in na osnovi potreb mladinskih delavcev ter razviti kolektivno pogodbo za mladinske delavce v Sloveniji.

Na uvodnem srečanju vseh partnerjev v Ljubljani so vzpostavili skupno podlago in razumevanja celotnega projekta. S partnerji smo definirali projekt z različnih zornih kotov (implementacija projekta, naloge partnerjev, finance, diseminacija projekta, potek aktivnosti…). Definirali smo tudi teme usposabljanj, ki bodo potekala v okviru projekta: "Kaj je mladinsko delo?", "Aktivna participacija in socialno vključevanje", "Učenje mladih in mladinskih delavcev", "Evalvacija, spremljanje in dokumentiranje v mladinskem delu".

Projekti Mreže MaMa so tudi mednarodni. Eden takih je strateško partnerstvo Be a hero s pričetkom v Belgiji. Mreža MaMa v projektu sodeluje kot partnerska organizacija skupaj z Zavodom VOZIM in partnerskimi organizacijami iz Belgije (Responsible Young Drivers Vlaanderen) in Portugalske (Prevenção Rodoviária Portuguesa, Associação Educativa Nacional de Inclusão e Inovação nas Escolas- AENIE). Projekt je financiran s strani programa Erasmus+: Mladi v akciji in si prizadeva za opolnomočenje mladinskih delavcev na področju prometne varnosti. Skozi različne projektne aktivnosti bodo mladinskim delavcem predali znanja in orodja za izvajanje aktivnosti s področja ozaveščanja o varnosti v prometu, ki jih bodo implementirali v svoja lokalna okolja.

Na uvodnem srečanju smo se pogovarjali o tem, kako najbolj učinkovito izpeljati vse aktivnosti projekta, ki nagovarjajo mladinske delavce za delo z mladimi. Predvsem je pomembno, da je Mreža MaMa udeležene partnerske organizacije seznanila s pomenom mladinskega dela in njegovimi metodami, ki jih bomo tekom projekta aplicirali v delo z mladimi na področju prometne varnosti in ozaveščanje o posledicah voženj pod vplivom alkohola. Gre za interdisciplinaren projekt, ki bo z več vidikov osvetlil problematiko prometne varnosti med mladimi.

Prihajajoče aktivnosti omenjenih projektov lahko spremljate na njihovi spletni strani.

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

56888

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino