Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 Jul. 2020

»Začini« si večer v Hiši mladih Ajdovščina

V MKC Hiša mladih Ajdovščina v poletnih mesecih za mlade prirejajo sklop »kulturno začinjenih« dogodkov, kjer se bodo s pesnico, pisateljico in trenerko učenja, Aljo Furlan, družili ob knjigi, hrani in glasbi.

Prvo srečanje je bilo v četrtek, 16. julija, ko je pisateljica predstavila svojo knjigo Ptice resnice. Tokrat so se ji v so-klepet pridružile tri mlade lokalne ustvarjalke. Ajdovka Eva Hočevar je predstavila njen knjižni prvenec v angleščini pod mentorstvom profesorice Martine Kobal, ki vključuje dve kratki zgodbi z naslovom Fill in the Blanks in Me, Myself, & Noah. Pri knjigi sta sodelovali Evini prijateljici, prav tako domačinki, ilustratorki Lara Ličen in Nuša Valerijev.

Dogodek je ponudil zanimiv klepet v posebni večerni atmosferi nadvse zanimivih ustvarjalk ter ob tolkalskih ritmih že vsem poznanega Gala Furlana. Eva se v prostem času ukvarja tudi s petjem, tako sta skupaj z Juretom Ipavcem (kitara) dodatno popestrila večer. Za kulinarično noto je poskrbel domač ljubitelj in ustvarjalec drožnih dobrot, Erik Dietz.

V avgustu bosta sledila še dva podobna večera, a naj njuna vsebina ostane za enkrat še skrivnost. Ob vsakem srečanju bodo izžrebali tudi knjižno nagrado iz sklopa predstavljenih knjig, ki jo podarja Zavod Magarana.

Spremljajte Hišo mladih na njihovi spletni strani in Facebook-u.

Vir in foto: MKC Hiša mladih Ajdovščina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67985

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino