Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Dec. 2020

Zaključek ESE projekta Volume up for Solidarity

Konec oktobra se je v Mladinskem centru Krško zaključil ESE projekt Volume up for Solidarity v katerem sta sodelovala Asier iz Španije in Acoraida del Mar s Kanarskih otokov.

Projekt jim bo ostal v spominu, ne samo zaradi pandemije, ukrepov in skupnega dela ter soočanja z novimi izzivi, ampak tudi zaradi izvedenih aktivnosti in udeležencev v njih. Prostovoljca sta namreč izvajala aktivnosti z mladimi uporabniki v dnevnem centru: Asier je z njimi izvajal znanstvene eksperimente in pisal blog, Acoraida pa kuharske delavnice in urice španskega jezika, vseskozi pa so se skozi aktivnosti učili o solidarnosti in sprejemanju drugačnosti. Izvajala sta tudi aktivnosti na OŠ Senovo, pomagala na šoli za otroke s posebnimi potrebami OŠ Mihajla Rostoharja in v Društvu za cerebralno paralizo Sonček Posavje.

Asier Segura je v ta namen posnel tudi kratek film o svoji izkušnji.

Njuno leto je bilo polno izzivov, sklepanja novih poznanstev in kar je najpomembnejše, leto polno pridobivanja novih izkušenj in znanj.

Vir: Mladinski center Krško

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33038

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino