Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Sep. 2020

Zaključen prvi del usposabljanj MVP v Krškem

V Mladinskem centru Krško so pred kratkim uspešno zaključili usposabljanje MVP - Mladi v praksi za leto 2020. Na zanimivih delavnicah je kompetence pridobivalo 9 udeležencev, od katerih se jih je 6 tudi zaposlilo.

V MVP usposabljanje so bili vključeni mladi iskalci zaposlitve stari od 15 do 29 let, ki so jih opremili s sposobnostmi in znanji, ki so nujno potrebna za uspešen vstop na trg dela. Usposabljanja so bila oblikovana tako, da so udeleženci preko zanimivih in inovativnih delavnic na sproščen način spoznavali sami sebe in pridobivali nova znanja ter odkrivali svoje kompetence in načine, kako se na samozavesten in zanimiv način predstaviti delodajalcem.

Brezplačna usposabljanja v obsegu 200 ur, ki so v MC Krško potekala v juniju in juliju 2020, so zajemala naslednje delavnice skozi katere so udeleženci spoznavali sebe: NLP, javno nastopanje in kreativno pisanje ter delavnice skozi katere so se naučili uspešneje predstaviti se: računalniško opismenjevanje, uporaba družbenih omrežij v marketinškem komuniciranju in priprava predstavitvenega videa. Ob koncu usposabljanj so udeleženci svoje novo pridobljene kompetence in znanja uporabili oz. preizkusili pri pripravi osebnega projekta, ki so ga izvedli skozi mladinsko delo. 

V začetku septembra pričenjajo z usposabljanji partnerji pri projektu MVP – Mladi v praksi v Celjskem mladinskem centru, ob koncu septembra pa tudi v Mladinskem center Bit v Črnomlju

Sprejmite izziv in postanite najboljša verzija samega sebe! Prijavi se tukaj

Vir in foto: Mladinski center Krško

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51600

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino