Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Nov. 2019

Zaključna konferenca projekta Vsi smo EU – Dialog mladih

Mladinska mreža MaMa vabi na zaključek projekta mladinskega dialoga Vsi smo EU, ki so ga izvajali skozi celotno leto 2019. Skupaj s projektnimi partnerji v ponedeljek, 9. decembra in torek, 10. decembra 2019 v ABC Hub-u (Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana) organizirajo zaključno konferenco med mladimi, strokovnjaki, zainteresirano javnostjo in političnimi odločevalci.

Namen nacionalnega dogodka je predstaviti možnosti in priložnosti za mlade ter različne ukrepe, ki so jih pripravili mladi skupaj s poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu tekom projekta.

Pogovor bo osredotočen na pomen različnih ukrepov v Sloveniji in EU pri spodbujanju mladih k aktivni participaciji ter vključenosti v družbo. Pomemben del dogodka bo tudi dialog mladih z različnimi deležniki, ki poudarjajo in spodbujajo prihodnost EU. Ključne teme, ki so jih zasledovali tekom celotnega projekta ostajajo enake in sicer aktivna participacija, zaposlovanje in podjetništvo ter digitalizacija.

Prvi dan (ponedeljek, 9. december) bo posvečen predvsem EU temam skozi katere želijo mladim predstaviti delovanje  (Pisarne Evropskega parlamenta v Sloveniji in Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji), evropskih inštitucij v Republiki Sloveniji, pa tudi programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota ter izvesti okroglo mizo s poslankami in poslanci v Evropskem parlamentu.

Drugi dan (torek, 10. december) pa bo namenjen predvsem nacionalnim temam, ki zadevajo mlade v Sloveniji. 

Podroben program z aktivnostmi in potrjenimi gosti bo objavljen naknadno.

Prijave zbirajo do 3.12., na voljo so tukaj.

Vabilo na konferenco je na voljo tukaj.

Projekt Vsi smo EU – dialoga mladih je podprt s strani programa Erasmus + Mladi v akciji, pri čemer gre za široko področje povezovanja mladih na lokalni ravni z namenom vplivanja na odločevalce na nacionalnem in evropskem nivoju.

  

Vir in foto: Mladinska mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

74645

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino