Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Mar. 2021

Zaključni dogodek Škisove štorklje

Škisova štorklja je projekt, ki ga Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS) organizira za mlade študentske družine in najmlajše bodoče škisovce. Zaključuje se tradicionalna, že 16. Škisova štorklja!

Prvi del projekta, likovni natečaj za najmlajše, se je zaključil v ponedeljek, sklepno dejanje pa bo webinar »Starševstvo je lep, a odgovoren poklic«. S projektom želijo izpostaviti ideji aktivnega vključevanja mladih družin v skupnost in ozaveščanja javnosti glede problematike študentskih družin ter informiranje mladih družin glede novosti in ugodnosti, ki jim jih omogoča država.

Projekt je potekal v obliki likovnega natečaja za najmlajše, ki so lahko svoje izdelke na temo »Pomlad se prebuja« s pomočjo staršev do ponedeljka poslali na njihov naslov. Vsi prejeti likovni izdelki bodo nagrajeni, in sicer s pomočjo žreba. Žreb bo potekal na zaključku projekta, ki so se ga vseeno odločili izvesti, vendar v prilagojeni obliki. Zaključni dogodek bo tako letos izveden v spletnem okolju, in sicer v obliki webinarja, s katerim želijo mladim staršem ponuditi kakovostne vsebine in koristne nasvete.

Predavanje z naslovom »Starševstvo je lep, a odgovoren poklic« bo na sporedu 29. 3. 2021 ob 17. uri, izvedla pa ga bo Mateja Petric, direktorica Posvetovalnice za učence in starše Novo mesto.

Prijave so možne na povezavi.

Pri izvedbi projekta in pripravi darilnih paketov za otroke pa so jim pomagali DM, Kamp Menina, Argeta, Pikapolonica, Ljubljanske mlekarne, Žito, Družinski park Stari vrh, Mini bini, Minicity, Hiša Šiška, Montessori materials, Minu company, Sivili otroška oblačila, Lidl in, Citypark.

Več informacij pa najdete na spletni strani Zveze ŠKIS ali v Facebook dogodku.

Projekt je sofinanciran s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana.

Vir: Zveza ŠKIS

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99690

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino