Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Jun. 2022

Zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino na Zvezi tabornikov Slovenije

Taborniki so se s humanitarnim zbiranjem materialnih dobrin odzvali na klic na pomoč njihove sestrske organizacije v Ukrajini (National Organization of the Scouts of Ukraine), saj je po skoraj treh mesecih vojnega terorja v Ukrajini življenje v določenih mestih še vedno izredno težko ter brez možnosti povratka v lastne domove.

Ukrajinskim tabornikom so v sredini maja poslali okoli 1.500 kg humanitarnih materialnih dobrin. Transport za 7 palet materiala je krilo podjetje Hella Saturnus Slovenija, skladiščenje in zbiranje dobrin pa nam je bilo omogočeno v prostorih Uprave republike Slovenije za zaščito in reševanje.

Ukrajinski taborniki so pripravili seznam potrebščin, ki jih potrebujejo v trenutnih razmerah, saj nihče ne ve, koliko časa bo vojna še trajala. Predvsem pa so dali velik poudarek na prihajajočo jesen in zimo, zatorej smo zbirali veliko toplih oblačil, ki bodo ljudem pomagala prebroditi hladne dni. Zbrali so okoli 900 kg oblačil in obutve;  350 kg spalnih vreč, spalnih blazin, šotorov, termosteklenic, odej in naglavnih svetilk; 250 kg zdravil, prvih pomoči ter pripomočkov za osebno higieno. Humanitarni material je že na poti k ekipam na terenu, ki ga bodo predale pomoči potrebnim.

Vir: Zveza tabornikov Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

60712

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino