Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Nov. 2021

Zbiranje predlogov v okviru programa Evropska solidarnostna enota

Evropska komisija je včeraj objavila razpis za zbiranje predlogov v okviru programa Evropska solidarnostna enota za leto 2022. Evropska solidarnostna enota je program EU za mlade, ki želijo sodelovati v solidarnostnih aktivnostih na najrazličnejših področjih, od pomoči prikrajšanim ljudem do prispevanja k zdravstvenim in okoljskim ukrepom, po vsej EU in širše.
 
Razpis udeležencem omogoča tudi sodelovanje v operacijah humanitarne pomoči po vsem svetu, da bi se razvila solidarnost med organizacijami in prostovoljci v državah EU ter ljudmi in skupnostmi zunaj Unije. Ta novi sklop mednarodnih projektov se imenuje Evropska prostovoljska enota za humanitarno pomoč.
 
Podpredsednik za spodbujanje evropskega načina življenja Margaritis Shinas je povedal: »Solidarnost je ključna vrednota v naši Uniji in v naših odnosih s partnerji po vsem svetu. Evropska solidarnostna enota v projekte prostovoljstva vključuje mlajšo generacijo. Ta življenjska izkušnja mladim omogoča, da pomagajo skupnostim in pustijo svoj pečat. Zelo sem ponosen, da se program razvija in prvič vključuje tudi operacije humanitarne pomoči. Mladi imajo moč, da spremenijo svet, Komisija pa jim pri tem pomaga.«
 
Razpis, ki bo v evropskem letu mladih 2022 mladim omogočil še več priložnosti za solidarnost, daje na voljo skoraj 139 milijonov evrov.
 
Skupni proračun programa Evropska solidarnostna enota za obdobje 2021–2027 znaša milijardo evrov. Ta program EU bo v sedemletnem obdobju najmanj270.000 mladim omogočil, da sodelujejo v solidarnostnih ukrepih.
 
Celotno sporočilo je na voljo na povezavi.

Vir: Evropska komisija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

79015

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino