Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 25 Sep. 2019

Zgodbe, ki jih pišejo mladi: Sašo Wimmer, Celjski mladinski center

S Sašovo zgodbo se vračamo v Celjski mladinski center (MCC), ki se ponaša z enim največjih mladinskih centrov sodobnega časa, ki mladim omogoča kvalitetno preživljanje prostega časa in neformalne izkušnje.

Celjski mladinski center spodbuja pridobivanje novih znanj in aktivno preživljanje prostega časa. Ponujajo široko paleto predavanj in delavnic, s katerimi mladi nadgrajujejo že pridobljena znanja iz šol, fakultet ali celo prvih zaposlitev. Pri njih najdejo svoj prostor mnoge mladinske pobude in ideje, ki jih pomagajo uresničiti s pomočjo svojih izkušenj, znanj in infrastrukture. Tako je od mladih za mlade nastalo mnogo zanimivih aktivnosti, ki ponujajo kvalitetno učenje in druženje. Najbolj so ponosni na mednarodne projekte in prostovoljsko udejstvovanje, ki v prvi vrsti prinašajo najbolj uporabne izkušnje. Pod nihovim okriljem deluje tudi mladinski hostel.

Sašo Wimmer je eden mnogih mladih, kateremu je mladinski center, kot sam pravi, "postal drugi dom". Pred nekaj leti se je udeleževal različnih delavnic, predavanj in tudi koncertov. "Vzdušje je bilo vedno sproščeno in osebje prijazno in ustrežljivo, zato sem se odločil, da bi rad sodeloval s takšno ekipo. Tako sem postal prostovoljec." je opisal svoj prve izkušnje v mladinskem centru. 

"Želel sem pomagati na vsakem dogodku, na vsaki delavnici, na vsakem koncertu in to priložnost so mi tudi dali. Poklicali so me na vsak dogodek in na vsakega sem prišel. Ko so opazili, da me delo v mladinskem centru zanima in, da to delo opravljam z največjim veseljem, so me nagradili s sodelovanjem na izmenjavi. In mislim, da lahko rečem, da je to ena najlepših izkušenj v mojem življenju. Tam sem spoznal ogromno odprtih, prijaznih, nasmejanih in spoštljivih ljudi, s katerimi sem se lahko pogovarjal in jih spoznaval tudi po »cele dneve«. Z nekaterimi smo se tako povezali, da smo še danes v stiku. Po zaključeni izmenjavi sem nadaljeval s prostovoljstvom v MCC-ju  in še naprej pomagal pri vsaki stvari za katero so me prosili. Tako sem pridobival izkušnje. Izkušnje, za katere sem takrat bil prepričan, da mi bodo pomagale pri kakšni zaposlitvi. In nisem se zmotil. Po nekaj mesecih so me zopet nagradili in sicer s treningom za mladinske delavce. Takrat sem prvič pomislil, da mi mogoče odgovarja delo z mladimi. In mi. Kmalu za tem je sledila še ena izmenjava in takoj po njej zaposlitev. Prišel je trenutek, ko se je sprostilo delovno mesto in seveda sem se takoj prijavil in šel na razgovor. Dobi sem svojo prvo zaposlitev. In to se nikakor ne bi zgodilo, če ne bi Celjski mladinski center opazil potencial pri mladostniku in ga motiviral, da doseže svoj maksimum. Hvala MCC. Hvala vsi mladinski delavci."

Njegovo zgodbo si oglej v spodnjem videu:

Mladinski sektor mladim ponuja številne priložnosti združevanja, druženja, kvalitetnega preživljanja prostega časa in neformalnega učenja. Je prostor navdiha, v katerem se prepleta mnogo uspešnih zgodb. Pestrost mladinskega sektorja v Sloveniji je naša velika dragocenost, skozi zgodbe, ki jih pišejo mladi pa vam želimo predstaviti ravno to: uspešne zgodbe skozi različne izkušnje mladih.   
Vir: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93376

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino