Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Mar. 2021

Zgodovina 8. marca

Na Sindikatu Mladi plus, sindikatu študentov, dijakov, mladih brezposelnih ter mladih prekarnih delavk in delavcev, so za marec, ko obeležujemo mednarodni dan žensk, pripravili izobraževalno spletno kampanjo, v okviru katere se bodo lotili vprašanj, povezanih z ženskim bojem.

Vsak teden bodo tako objavili besedilo, ki se bo poglobljeno ukvarjalo z določenim področjem boja, ob vikendih pa predlagali čtivo, filme in podkaste, ki se neposredno ali posredno ukvarjajo s feministični vprašanji. Prvi prispevek iz njihove marčevske serialke, in sicer o zgodovini mednarodnega praznika žensk, ki je dostopen tudi v avdio formatu, pa lahko že najdete na tej povezavi.

Vir: Sindikat Mladi plus

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

13703

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino