Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Mar. 2021

Zimsko dogajanje v MCDD

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je v  sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Slovenske Konjice organiziral spletno delavnico ”Moje počutje – moja skrb”. Udeleženci in udeleženke so pod mentorstvom psihologinje Mateje Rubin govorili o občutkih žalosti, negativnih misli, tesnobi in napetosti, ki so pogost pojav v zimskem obdobju. Govorili so tudi o tem, kdaj je dobro poiskati strokovno pomoč in kako lahko sami poskrbimo za boljše počutje.

Osnovnošolski mladini pa so zimske počitnice ponovno popestrili z e-Šolo kreativnosti. V treh dneh so se v živo preko spleta odvile krajše ustvarjalne delavnice. Mladi so se na prihajajoče praznike pripravljali v sklopu eko delavnic, kjer so iz recikliranih materialov ustvarili okrasne podstavke in pokrivala za velikonočna jajca ter pripravo darilne škatle presenečenja. Izdelali pa so tudi namizni organizator za pisarniške potrebščine v obliki lubenice.

Aktivnosti sta bili izvedeni v sklopu projekta Socio – večgeneracijski center, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Aktivnosti v sklopu projekta sofinancirata tudi Občina Slovenske Konjice in Občina Zreče.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

35164

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino