Angažiraj se / Neformalno izobraževanje

Živahna oratorijska jesen

28. 12. 2018 avtor: Zavod Salesianum

V mesecu oktobru je potekal Vikend Združenja animatorjev Oratorija, na katerem so med drugim izvolili novega predsednika ter razglasili temo Oratorija 2019, to bo tema o Petru Klepcu. Novi predsednik ZAO je postal Andrej Vidic iz Šmartnega pri Litiji, nova podpredsednica pa Helena Vrbnjak iz Odranec.

Na prvi vikend v decembru je potekalo usposabljanje za nove oratorijske voditelje, kjer se je v Ljubljani zbralo kar 21 novih voditeljev. Prav tako so izvedli že prvi dve usposabljanji animatorskih skupin.

V začetku decembra je v Novem mestu potekal t. i. animatorij ali oratorijski dan za animatorje. Mladi prostovoljci so lahko končno za en dan spet postali udeleženci na oratoriju!

Decembra pa je v Ljubljani potekal prvi od posvetov oratorijskih voditeljev. Udeleženci so poglabljali svoje znanje o Don Boskovem preventivnem vzgojnem sistemu, ki je pedagoški temelj oratorija, ter razmišljali in načrtovali vzgojo mladih v svojih animatorskih skupinah.

Čeprav se oratoriji odvijajo predvsem poleti, to ne pomeni, da so oratorijski animatorji in voditelji jeseni počivali. Nasprotno: po aktivnostih sodeč, se že pridno pripravljajo na prihodnje leto!