Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Sep. 2020

Znani so rezultati jesenskega roka splošne mature 2020

Dijaki in vsi ostali, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem roku so danes seznanjeni z doseženim uspehom. Rezultate je zgodaj zjutraj objavil Državni izpitni center, dijaki pa si jih lahko ogledajo s pomočjo šifre na spletu. K splošni maturi se je v jesenskem roku prijavilo 1.088 dijakov, kar je 182 manj kot lani. Izpitov pa se je udeležilo 811 kandidatov, ki so opravljali izpite iz 28 predmetov.

Kandidati, ki so splošno maturo opravljali v jesenskem izpitnem roku, bodo maturitetna spričevala dobili danes na šolah.

Tisti, ki so maturo opravili, se bodo lahko še vpisali na študij v okviru tretjega prijavnega roka, vendar samo še na tiste fakultete in programe, kjer so po drugem prijavnem roku še ostala prosta mesta.

Za spletni naslov do dostopa rezultatov jesenske splošne mature klikni tukaj.

Vir: Državni izpitni center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78947

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino