Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Apr. 2020

Znaš odgovoriti na vprašanje "Kako si?"

Nov spletni portal 'Kako si?' ponuja mladim varen prostor za spoznavanje in krepitev duševnega zdravja. Oblikovali in predstavili so ga Skavti, prostovoljci, mladi za mlade, ki jim še posebej v tem času ni vseeno za ljudi v stiski. 

Zdravje je ena temeljnih vrednot skavtske vzgoje. Programi na področju zdravja mladih, ki jih Skavti razvijajo že od leta 2014, vključujejo zdravo prehrano, gibanje in duševno zdravje. Prav skrb za duševno zdravje je v teh časih še toliko bolj pomembna.

Nov spletni portal 'Kako si?' ponuja mladim varen prostor za spoznavanje in krepitev njihovega duševnega zdravja. Je del širšega skavtskega programa "Nisi sam".

V času spremenjenega vsakdanjika in v duhu prostovoljnega dela na ta način Skavti pomagajo tistim, ki potrebujejo drugačno vrsto pomoči. Verjamejo, da se marsikdo počuti izgubljenega v situaciji, v kateri smo se znašli. Morda občuti žalost, jezo ali veliko stisko. Želijo jim sporočiti, tudi tistim, ki niso skavti, da nihče zares ni sam. Skavti so tukaj, da pomagajo in da si pomagamo med seboj. Vsi mladi in mladi v srcu vabljeni, da obiščete skavt-kako.si. 

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

49716

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino