Aktivno državljanstvo / Zdravje

Častim 1/2 litra

15. 10. 2018 avtor: Uredništvo

V organizaciji Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) se je v oktobru začela tradicionalna študentska krvodajalska akcija, ki pod sloganom “Častim pol litra!”, poteka skozi cel mesec. Potrebe po krvi so skozi vso leto velike, zato ste vsi študentje, ki lahko darujete kri, vabljeni, da se odzovete povabilu in častite rundo, ki rešuje življenja. 

Akcija bo potekala v več krajih po Sloveniji preko sodelovanj s študentskimi organizacijami univerz (ŠOULJ, ŠOUM in ŠOUP), študentskih klubov in Zveze študentskih klubov Slovenije. Študenti, ki vam predlagani termini ne ustrezajo, pa ste vabljeni, da se kadarkoli zglasite na območnih enotah Zavoda RS za transfuzijsko medicino.

Jaka Trilar, predsednik ŠOS: “V Sloveniji se lahko pohvalimo z visoko pripravljenostjo ljudi za darovanje krvi, kar ima tudi hvalevredno tradicijo – menim, da je delček k temu pripomogla tudi tradicionalna vseslovenska študentska akcija Častim ½ litra. Zelo sem vesel, da se študentje vsako leto številčno odzovejo s takšno željo in voljo pomagati sočloveku na ta plemeniti način: da častijo rundo, ki rešuje življenja.

Seznam terminov in lokacij najdete tukaj in tukaj.

Več

Vir: ŠOS