Zabava in prosti čas

Četrti večer jubilejne Špil lige

7. 2. 2023 avtor: Rožle Oštir

V petek, 10. februarja, bo v Kinu Šiška potekal boj za zadnji mesti v polfinalu Špil lige. Na 4. večeru 10. sezone se bosta predstavila dva solo ustvarjalca in rock skupini. Koncert si bo poleg udeležbe na lokaciji možno ogledati tudi preko neposrednega prenosa na Youtube kanalu Kina Šiška. Špil se začne ob 20.00. Vstop je prost.

Špil liga je postala tradicionalna serija koncertov, namenjenih predstavitvi mladih glasbenih ustvarjalcev in vsem ljubiteljem glasbe, ki radi prisluhnejo novim »uprising« avtorjem. Koncerti so žanrsko zelo raznoliki. Tudi petkov ne bo izjema, saj se bo na njem z avtorskimi komadi prestavila koroška punk skupina Sex Dolls, primorska kantavtorica Hana Bric, raper disloc8 in gorenjska rokerska skupina Full House.

Po zadnjem nastopu sledi še glasovanje za najboljša izvajalca večera. Svoja favorita prva izbere komisija, za njenimi pohvalami in komentarji pa sledi še razglasitev zmagovalca s strani občinstva. Če se izbira poslušalcev sklada z izbiro komisije, v naslednji krog nadaljujeta izbranca komisije, sicer pa favorit glasovalcev zamenja drugo izbiro komisije.

Zmagovalci prejšnjih večerov 10. sezone so Charry Flavoured, Špil ligni, Black Camo, Sugar Majo, Harvi in Razpad sistema. Kateri izmed petkovih nastopajočih se jim bo pridružil v naslednji polfinalni seriji koncertov, je lahko odvisno od vas, zato pridite in glasujte za svojega favorita.

Za več informacij obiščite spletno stran Špil lige.

Vir vsebine in fotografije: Facebook dogodek Kina Šiška