Angažiraj se / Info točka

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

20. 11. 2018 avtor: Uredništvo

Že veš, kam naprej v šolo?

Odločitev o nadaljevanju šolanja predstavlja velik izziv za mlade in njihove starše. Zagotovo pa ta odločitev postane lažja in bolj ustrezna, če imamo dovolj informacij o nadaljnjih možnostih izobraževanja in poklicih. Eden od najboljših načinov zbiranja takšnih informacij so obiski delovnih mest, kjer si lahko ogledamo, kaj zaposleni z določeno izobrazbo delajo. Tam nam zaposleni predstavijo različne poklice, odgovorijo na številna vprašanja, ki se nam pojavijo šele, ko pridemo v stik s podjetjem in si ogledamo delovni proces. Ti odgovori in predstavitve nam v nadaljevanju zelo pomagajo pri lastni odločitvi, katero srednjo šolo ali fakulteto izbrati, ko bo to potrebno.

Informacije o nadaljnjih možnostih izobraževanja, lahko poiščeš na dnevu odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Gre za enodnevni dogodek, ko slovenska podjetja odprejo svoja vrata in obiskovalcem predstavijo delovne procese, naravo in pogoje dela v realnem okolju. Namenjen je spoznavanju različnih poklicev, razbijanju stereotipov o “manj” in “bolj” spoštovanih poklicih in predstavitvi perspektivnih poklicev, ki jih naše gospodarstvo potrebuje.

Letošnji dogodek poteka 29. novembra, z začetkom ob 16.30 uri. Prijave za obisk podjetij so odprte do zapolnitve mest v podjetjih. Preveri seznam podjetij in se prijavi tukaj

Več

Projektu se kot partnerji pridružujejo Zavod RS za zaposlovanje, Zavod RS za šolstvo ter Center RS za poklicno izobraževanje.