Mladinsko delo / Šport

Dan slovenskih planincev!

26. 6. 2023 avtor: Planinska zveza Slovenije
dan slovenskih planincev

V soboto, 10. junija, je bilo pred Planinskim domom na Kalu pestro, saj je Planinska zveza Slovenija v sodelovanju s PD Hrastnik pripravila velik planinski dogodek Dan slovenskih planincev. Na razglednem travniku pred domom se je zbralo tisoč dvesto nasmejanih mladih in najmlajših planincev, turnih kolesarjev, plezalcev ter drugih ljubiteljev gora in narave iz vse Slovenije.

Za udeležence so bile na možnost različne stojnice, s katerimi so se predstavile različne organizacije kot na primer PZS, PD Hrastnik, odbor Planinstvo za invalide, Komisija za varstvo gorske narave, Lovska zveza Slovenije, Zavod za gozdove, lokalni ponudniki… Pri Mladinski komisiji PZS smo ponudili različne delavnice in plezalno steno nad katero so bili vsi navdušeni.

Dan slovenskih planincev tradicionalno predstavlja tudi začetek glavne planinske sezone. Ta do sredine septembra v gore privabi največ obiskovalcev, tudi po zaslugi gostoljubnih planinskih koč, večina katerih je že odprtih, preostale visokogorske pa bodo do začetka julija. 

Več od dogodku si lahko preberete na spletni strani PZS.