Organizacije za mlade

Decembrsko dogajanje v Centru za mlade Domžale

14. 12. 2020 avtor: Center za mlade Domžale

Veseli december je kljub ukrepom, zaživel v Centru mladih Domžale (CZM). Želiš pobegniti daleč stran, izdelati novoletna darila, se naučiti nekaj novega? Vse to te čaka decembra v spletnem CZM-ju.

Začeli so s potopisnim predavanjem Poceni po svetu. Študentka Sara Vintar je eno leto preživela v Aziji in na potopisnem predavanju nam bo predstavila svoje potovanje po azijskih državah. Obiskala je Indijo, Indonezijo, Tajsko, Šrilanko, Malezijo in Vietnam. Predavanju je sledilo decembrsko ustvarjanje v brezplačnih ustvarjalnih delavnicah, ki so bile namenjene mladim do 30. Leta.

Izdelali so okraske za božično jelko iz starih kavbojk na delavnici Reciklirani božični okraski iz jeansa, ki jo je vodila Diana Šercer Stojanović. Sledila je delavnica izdelave mozaika, ki je potekala v petek, 11. in jo bodo ponovili še 18. decembra, ob 18. uri. Mozaik je lahko tudi ideja za novoletno darilo. Delavnico  vodi Urška Grošelj, akademska restavratorka.

Poznavanje osnov grafičnega oblikovanja je skorajda že nuja. Če jih še ne poznaš, ponujajo delavnico osnov grafičnega oblikovanja. Vodila jo bo Lučka Berlot, prof. likovne umetnosti in oblikovalka. Delavnica bo potekala dva zaporedna ponedeljka, in sicer 14. in 21. decembra ob 18. uri.

Na vse delavnice so obvezne predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040 255 568. Delavnice potekajo prek aplikacije Zoom.

Več informacijo najdete na njihovi spletni strani.

Vir: Center za mlade Domžale