Angažiraj se / Kultura

6. Festival angažiranega pisanja Itn.

14. 10. 2022 avtor: Uredništvo

Dobre knjige donijo, včasih svet in naše poglede obračajo na glavo in odpirajo vprašanja, ob katerih rastemo in postajamo. Festival Itn. izbira med tistimi avtorji in avtoricami, ki se tega lotevajo še posebno angažirano, opozarjajo na spregledano ali samoumevno, rušijo predsodke in rišejo poudarke, za katere verjamemo, da nas lahko vodijo k sestavljanju boljšega sveta.

Vodnikova domačija vas vabi na 6. Festival angažiranega pisanja Itn., v sklopu katerega bodo potekali pogovori, predavanja, zajtrk z avtorji, menjalnica poezije, performans, predstavitev festivalske publikacije, koncert … Festival bo potekal v soboto in nedeljo, 22. in 23. oktobra 2022 v Vodnikovi domačiji Šiška.

Živimo v trenutku, v katerem so kritični glasovi izjemno pomembni. Opozarjajo na poglabljanje revščine, družbi nastavljajo ogledalo in odpirajo možnosti drugačnega, pravičnejšega sveta. Za angažirane glasove se je vedno pomembno boriti. Jih spodbujati. Stati za njimi in jim slediti. Predvsem pa je pomembno uporabiti tudi lasten gas.

Kako?

Z roko v roki z literaturo, teorijo in kakovostnim novinarstvom.

Literatura nam širi obzorja in nam pomaga razumeti svet.

Angažirano pisanje vzpostavlja alternativo.

Festival angažiranega pisanja Itn. ponuja vstopno točko.

In tako naprej. Vsako leto znova.

Več informacij o programu na njihovi Facebook strani.

Vir: Vodnikova domačija Šiška