Zabava in prosti čas

Dutko i Plodovi Zemlje + Po Metra Crijeva + My Pitbull Lucifer @ CMK

12. 9. 2023 avtor: Center mladih Koper
koncert center mladih koper

Pozor, pozor – v CMK prihaja poslastica za ljubitelje težkih riffov, ča metala in … satiričnega agropopa?!

Prav ste prebrali – v Kopru bodo nastopili 3 hrvaški ansambli po imenu Đutko i Plodovi Zemlje, Po’ Metra Crijeva in My Pitbull Lucifer.

Đutko i Plodovi Zemlje 

Po lastni reinkarnaciji in uspešnem soočanju s strahovi, izzivi, dilemami in hrepenenji, se je Tomislav Đudarić, bolj znan kot Đutko, znašel ob pravem času na pravem mestu. S pomočjo dobrega razpoloženja, zabave in ​​pristnosti, je Đutko s spremljevalno zasedbo Plodovi Zemlje ustvaril in ovekovečil zbirko novih pesmi, novi album “Šišaj majstore!”, ki je ugledal luč marca 2023.

Po debitantskem albumu “Slušaj mala!”, na katerem Đudariću uspe krotiti lastne demone jih kanalizirati skozi neko mirnejšo glasbeno formo, se drugi studijski album vsekakor odmika od tega zvoka in
takšni zvočni estetiki, zato deluje bolj surov, rezek in glasen, kot nekakšen ljudski karneval, ki pelje skozi mesto v mirnem nedeljskem popoldnevu. To je povorka, ki že po kapljici ali dveh pri vsakomur prebudi duh navijača in v posamezniku ustvari nagnjenje, da “gre na glavo”. Kot pravi Đutko sam, se predpone “agro”, “etno” in “turbo” v novem albumu lepo spajajo z rock glasbo, medtem ko se v besedilnem pogledu Đudarić tokrat ukvarja z motivacijo za akcijo in reševanje stvari, sprejemanje, sočutje do bližnjih in združevanje ljudi s plesom v krogu.

“Šišaj majstore!” je posnel, zmiksal in produciral Josip Kepe v Schnell Rock studiu v Voloderju, v procesu so z Đudaričem pa so sodelovali vsi člani Plodovi Zemlje: Laura Tandarić, Irma Bulaja, Vlado Remeš in Borna Jambrošić; ter različni znani in manj znani gostje: Saša Antić bolj znan kot Alejuandro Buendija, Klara Dolenčić, Sara Velić Horvat, Ana Kovačić, Leo Beslać, Marin Tandara in Marko First.

https://djutko.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/djutko/
https://www.instagram.com/djutkoo/

Po’ Metra Crijeva 

Legendarni “ča-metal” band Po’ Metra Crijeva svojo inspiracijo črpa iz istrkih mitov, legend in pripovedi.
Ča-metal je torej spoj težkokovinskih prvin z dušo istrskega izročila. Po’ Metra Crijeva se po dolgih letih vračajo v Koper, kjer bodo predstavili svoj novi album, ki je izšel aprila 2023.
Znani so po odličnih in izjemno energičnih nastopih v živo, zato jih nikakor ne gre zamuditi!

http://www.pometracrijeva.com/
http://www.instagram.com/po_metra_crijeva
http://www.facebook.com/pometracrijeva
http://www.youtube.com/pometracrijva

My Pitbull Lucifer

My Pitbull Lucifer je Punk/Doom/Stoner/Noise kvartet, ki se je kot feniks dvignil iz pepela dveh odličnih hrvaških metal zasedb: psihedeličnih Mighy Zazuum in grindcore prvakov Bolesno Grinje. Ta čarobni spoj njihovih vplivov prinaša glasbeni talilni lonec za nenavadne, drugačne in nenavadne zvoke z ustvarjalnimi melodijami, eteričnimi vokali in zvitimi ritmi.

https://www.facebook.com/mypitbulllucifer/
https://www.instagram.com/my_pitbull_lucifer/
https://mypitbulllucifer.bandcamp.com/

Vstopnina
7 € mladi do vključno 30. leta
10 € ostali