Angažiraj se

Enodnevno usposabljanje za mlade change-makerje_ke

8. 4. 2024 avtor: Uredništvo
banner

Opremi se s potrebnimi znanji in veščinami, da postaneš mladi_a change-maker_ka (npr. razvoj idej, kako še bolj zagotoviti, da se glas mladih sliši v Evropskem parlamentu (EP), informiranje o (EP) in o tem, kako vpliva na naša življenja, spodbujanje udeležbe na volitvah). 

Usposabljanje poteka v sklopu projekta “Young EU change-makers”, ki ga podpira in sofinancira EP, zato kotizacije za udeležbo na usposabljanju ni.

Kdaj? Petek, 19. april, 9.00 do 15.30.

Kje?  ČMC Zalog, Zaloška c. 220, Ljubljana.

Obvezne prijave do srede, 17. aprila tukaj. 

Program usposabljanja
9.00–9.30Uvod in spoznavanje
9.30–10.30Spremeni svet! Delavnica »Kako organizirati lokalno demokratično akcijo?«Na delavnici bomo spoznali osnovna načela demokratične akcije, proces njene organizacije ter analogna in digitalna orodja za njeno izvedbo. Vsebina delavnice bo podana skozi preplet osebnih izkušenj, praktičnih primerov, slikovnih in video vsebin. Posebna pozornost bo namenjena interaktivni razpravi z udeleženci o idejah in izzivih spodbujanje udeležbe na prihajajočih evropskih volitvah. Delavnico bo vodil mag. Simon Delakorda z Inštituta za elektronsko participacijo. 
10.30–10.45Odmor
10.45–11.15Kaj gre lahko narobe?Na delavnici bomo spoznali notranje in znanje ovire pri aktivnem državljanstvu in kako se jim lahko izognemo. Poleg tega bomo na delavnici spoznali primere organizacije in izvedbe protestov, aktivističnih akcij, izobraževanj, novinarskih konferenc itd.Delavnico bo vodila Sara Štiglic, politična aktivistka. 
11.15–12.15Od ideje do akcije v petih korakih – generiranje idej!Si želiš spremembe, pa ne veš, kje se lotiti? Imaš idejo, pa ne veš, kako naprej? Nimaš ideje, pa te zanima, kako se ideje uresničuje? Srečanje je kreativni laboratorij, v katerem bomo raziskovali ideje in uresničevanje idej. Odgovarjali bomo na vprašanja, kako razviti svojo idejo, jo izpopolniti in realizirati.Delavnico bo vodila Tadeja B. Atkins, komunikologinja, fasilitatorka, snovalka blagovnih znamk, tekstopiska, osmišljevalka.
12.15–13.15KosiloBrezplačno kosilo, organizirano za vse udeležence_ke usposabljanja.
13.15–14.00Od ideje do akcije v petih korakih – ideja je resnična!Načrtuj konkretno aktivnost, s katero lahko prispevaš k spremembam. 
14.00–15.15Kako navdušim druge za svojo idejo?V zadnjem delu bomo spoznali načine za predstavljanje idej drugim.Delavnico bo vodila Tadeja B. Atkins
15.15–15.30Zaključek in evalvacija