Evropsko leto mladih

Evropsko leto mladih v Črnomlju: MKK Restart

31. 8. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa
EVROPSKO LETO MLADIH V ČRNOMLJU: MKK Restart

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Urad RS za mladino z Mladinskim centrom BIT Črnomelj vas vabijo na dogodek EVROPSKO LETO MLADIH V ČRNOMLJU: MKK Restart  petek, 23. septembra 2022, med 10.00 in 15.30 v Kreativni hiši mladih (bivši hotel Lahinja), Kolodvorska cesta 60, 8340 Črnomelj na 11. regijskem posvetu za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu za mladino in ob 21. uri v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine, v prostorih črnomaljske Komende, Trg svobode 1, 8340 Črnomelj na koncertu MKK Restart.

Praznuj z nami evropsko leto mladih v Beli krajini! Pripravili smo pester regijski dogodek, na katerem lahko izraziš svoj glas v dialogu z odločevalci, spoznaš priložnosti Evropske unije in lokalne skupnosti ter se družiš na koncertu v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine.

Si želiš sooblikovati prihodnost mladih v Sloveniji in prispevati k spremembam v družbi? Te zanimajo evropski projekti? Želiš soustvarjati mladinske kulturne dogodke? Pridi na pestro družabno dogajanje s priložnostmi za dialog, informiranje, druženje in kulturo. 11. regijskemu posvetu za pripravo Resolucije o Nacionalnem programu za mladino smo dodali predstavitev lokalnih mladinskih organizacij, zvečer pa te mladi vabijo na koncert v sklopu projekta MKK Restart.

V prvem delu dogodka lahko iz prve roke spoznaš programe ERASMUS+: Mladina in Evropska solidarnostna enota ter srečaš mlade s pozitivnimi izkušnjami z evropskimi projekti. Ali veš, kako lahko organiziraš kulturno prireditev za mlade? Pozanimaj se o projektu MKK Restart na informativni tržnici. Na posvetu pa povej, kakšno prihodnost si želiš. V razpravah z vrstniki in v dialogu z odločevalci lahko obravnavaš aktualne izzive in iščeš rešitve na področju izobraževanja (formalnega in neformalnega), zaposlovanja in podjetništva, bivanjskih razmer mladih, zdravja in dobrega počutja, okolja in trajnosti, mladih in družbe ter pomena mladinskega sektorja, kulture, ustvarjalnosti, dediščine in medijev. Izrazi svoj glas!

V drugem delu dogodka pa lahko uživaš na koncertu v Mladinskem kulturnem klubu Bele krajine, ki so ga mladi organizirali v sklopu projekta MKK Restart. Se jim želiš pridružiti?

Združi prijetno s koristnim – aktivno sodeluj pri načrtovanju prihodnosti, omreži se in se vključi v mladinske projekte na lokalni in evropski ravni!

Prijavi se do srede, 21. septembra 2022 s spletnim obrazcem.

Prijazno vabljeni!


PROGRAM DOGODKA:

10.00–10.05 –> Predstavitev namena in poteka dogodka

10.05–10.45 –> Kako po priložnost v tujino?

10.45–11.00 –> Odmor

11.00–12.30 –> Predstavitev področij Resolucije, namenov in ciljev

12.30–12.45 –> Odmor

12.4–14.00 –> Pozdravni nagovor vodje Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji dr. Jerneje Jug Jerše

Predstavitev sklepov mladih in dialog z odločevalci:

14.00–15.30 –> Refleksija in evalvacija