EU zadeve / Zabava in prosti čas

Filmski teden Evrope 2024: Šepet metulja

20. 5. 2024 avtor: Celjski mladinski center

Informacijska točka Europe Direct Savinjska, ki deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra, vas v okviru Filmskega tedna Evrope vabi na brezplačno projekcijo filma Šepet metulja, ki bo v četrtek, 27. junija 2024, med 19.00 in 21.00 v atriju Celjskega mladinskega centra.

Mladinski film režiserja Alena Pavšarja je najstniška romantična drama, ki z zgodbo o ljubezni do sebe in drugih sledi velikim sanjam o poslovni poti, premagovanju ovir ter vztrajanju. Gre za njegov drugi celovečerec po prvencu Vloga za Emo izpred devetih let. Film je osvojil dve zlati roli, ki jo Zveza društev slovenskih filmskih ustvarjalcev podeljuje za 50 tisoč gledalcev.

Jan, 17-letni navdušenec mehatronike in najstnik avtist. Pridruži se razredu, ki za podelitev štipendije v mednarodnem podjetju tekmuje v razvoju programske opreme sodobnega prezračevalnega sistema s pogonom na umetno inteligenco. V razredu je tudi privlačna glasbenica in edina punca Tara, ki si prav tako želi zmage.

Razred vodi neizprosni učitelj Frenk, ki ne odobrava posebnih potreb učencev in hodi po robu z drugačnimi metodami praktičnega pouka. Jan kljub vsem oviram učitelja in sošolcev dokaže, da zmore. S pomočjo ambiciozne svetovalne delavke Zarje počasi napreduje v šoli in se zbliža tudi z direktorjem podjetja, ki ga vzame pod svoje okrilje.

*Dogodek delno financira EU.