Angažiraj se

“Kaj je dobro in kaj je lahko še boljše?”

9. 9. 2022 avtor: Mladi zmaji

Mladi zmaji imajo od 1. do 30. septembra odprt natečaj 7. sezone programa Mestnega inkubatorja – »Kaj je dobro in je lahko še boljše?«, programa za uresničevanje idej mladih (18-29 let),  v katerem mladim zagotavljajo mentorsko, infrastrukturno in finančno podporo za realizacijo projektov, ki izboljšujejo kakovost življenja v mestu.

Uresniči svoj projekt v Mestnem inkubatorju

Mestni inkubator je ekosistem, ki skozi ambiciozne ideje povezuje mlade in mesto na vseh nivojih organiziranja. Za boljše soseske, šole, dvorišča, mesto. Za več dobrega na vsakem koraku, vsak dan. Za boljše skupnosti, podjetja, organizacije. Za šport, kot si ga mladi želite, za delo, kot ga vidite, za priložnosti, ki si jih zaslužite. Za več umetnosti in več mladih, ki soustvarjajo mesto.

Za koga je Mestni inkubator?

Vabijo mlade med 18 in 29 let v Ljubljani, ki imate ambiciozne ideje in želite svoje zamisli spremeniti v izvedene projekte. Za tiste mlade v Ljubljani, ki vam je mar za življenje v mestu. Za tiste mlade, ki vas zanima spoznavanje novih ljudi v skupnosti uresničevalcev idej.

Kakšne ideje pridejo v poštev?

Pogumne, inovativne in trajnostne ideje, ki povezujejo ljudi, spodbujajo možnosti spoznavanja in izmenjevanje izkušenj. Ideje, ki uporabljajo razpoložljive prostore Mladih zmajev in partnerjev kot vir za uresničitev ideje. Ideje, ki iščejo znanje za uresničevanje idej, mentorje za postavljanje pravih vprašanj, zagonsko finančno podporo in prispevajo v skupnost.

Kaj pridobiš v Mestnem inkubatorju?

Ideje, ki so sprejete v Mestni inkubator lahko pridobijo znanje, mentorstvo in zagonske finance. Kriteriji za sprejem so pozitivni učinki na mesto, uresničljivost ideje, ambicija prijaviteljev in prispevek ideje v skupnost. Število prostih mest je omejeno. V Mestni inkubator lahko sprejmejo 15 idej.

Povzetek:

Mestni inkubator deluje v partnerstvu med Mladimi zmaji in Zavodom za ustvarjalno družbo TiPovej!, ob podpori Mestne občine Ljubljana. K sodelovanju vabijo tudi druge organizacije in podjetja v Ljubljani, ki imate v svojih vrstah mlade, ki jih želite podpreti pri njihovih idejah.