Neformalno izobraževanje

Možganski fitness v Mladinski sobi

9. 1. 2023 avtor: Kulturni center Semič

Kulturni center Semič in Sem´ška mladina vas vabita na delavnico MOŽGANSKI FITNESS z Zavodom TiPovej! V četrtek, 12. januarja, od 14. do 16. ure v Mladinski sobi (pod stavbo občine Semič).

Možganski fitness je delavnica za razvoj ustvarjalnega razmišljanja in spoznavanje hitre tehnike za nabiranje idej. Ta hitra in intenzivna delavnica pomaga pri razmišljanju izven klasičnih okvirov. Udeleženci začnejo na ustvarjalnost gledati kot na veščino, kar jih vodi k novim načinom razmišljanja. Prav tako se naučijo, kako do zastavljenih nalog pristopati na ustvarjalen način in kako se spopadati z različnimi izzivi. Kot rezultat delavnice se vsak posameznik zave, da je tudi on sam ustvarjalen.

Sleherni posameznik gleda na življenje znotraj lastnega niza okoliščin, zato lahko ponudi svetu enkraten izraz. Ustvarjalnost zajema likovne umetnosti, a ni omejena nanje, kajti slikanje, skladanje ali pisanje ne morejo biti pomembnejši od ustvarjalnih potez, s katerimi tolažimo v nesreči, vnašamo red v navzkrižje ali kaos, pripovedujemo otroku zgodbo. Ljudje ne izkoristijo priložnosti, da bi obogatili svojo dušo, če menijo, da niso ustvarjalni, ali če so prepričani, da jim življenjske okoliščine onemogočajo izražanje. Drži ravno nasprotno. Ustvarjalna zavest se stopnjuje, ko kljubujemo, čeprav je malo upanja za uspeh, in širi se, ko se borimo, da bi jo sprostili.

Marlo Morgan
Vabilo

Dobrodošli vsi v starosti od 13. do 16. leta.