Organizacije za mlade

Na 42. festivalu Stična mladih letos o identiteti

12. 9. 2023 avtor: Katoliška mladina
stična mladih

V soboto, 16. septembra 2023 se bo v cistercijanskem samostanu Stična na Dolenjskem odvil že 42. festival Stične mladih, ki letos mlade vabi z geslom Kdo praviš, da sem? Stična mladih je enodnevni festival, ki tisočim mladih iz cele Slovenije, zamejstva in tujine, skozi različne aktivnosti ponuja izkušnjo Boga in skupnosti, v kateri je prav vsak udeleženec nepogrešljiva sestavljanka celote.

Stična mladih
Stična mladih

V današnjem svetu so mladi obkroženi z mnogimi glasovi, ki jim govorijo, kdo in kakšni naj bi bili. V porastu uporabe družbenih omrežij se v mnogih mladih poraja vprašanje identitete – od kod izhajam, kdo sem? S Stično mladih želimo mladim pomagati pri iskanju odgovorov na ta vprašanja, jih usmerjati k Stvarniku, ki je vsakega ustvaril in pozna, kdo smo v svojem najglobljem bistvu.

Letos bosta z nami tudi Vlado Kreslin in Gal Gjurin

Festival bo tudi letos bogat v svojem dogajanju. Obiskovalci se lahko udeležijo več kot 20 različnih delavnic, sodelujejo v športnem turnirju v odbojki in nogometu, se ustavijo na bogato obarvanem duhovnem programu v cerkvi ter se s prijatelji sprostijo na malem odru, kjer nas bodo z glasbo razveseljevali Vlado Kreslin, Gal Gjurin in Primož Križaj. Festivalsko dogajanje se bo zaključilo z večernim koncertom Stična benda in plesalcev. Vstopnico mladi lahko kupijo na naši spletni strani sticna.net, tam pa najdejo tudi natančnejše informacije o festivalu.

Oglejte si foto utrinke Stične mladih 2022 in 2021.