Izobraževanje

Performans in pogovor: 8. MAREC

8. 3. 2023 avtor: Uredništvo

Theatro Šentjošt pripravlja performans na temo osveščanja o nasilju nad ženskami. Performans je zasnovan na resničnih zgodbah žensk, ki so svoja doživetja anonimno objavile na portalu 8. marec: zajete so zgodbe iz akcije #𝐣𝐚𝐳𝐭𝐮𝐝𝐢 kot tudi zgodbe objavljene v akciji #𝐧𝐢𝐬𝐞𝐦𝐩𝐫𝐢𝐣𝐚𝐯𝐢𝐥𝐚.

Theatro Šentjošt se dostikrat loteva tabu tem, nič drugače ni bilo pri predstavi z naslovom Koža, ki je bila premierno uprizorjena jeseni 2020 in na podlagi katere se je rodila tudi ideja o performativno-izobraževalnem nastopu za Dan žena. Namen je osveščati ljudi o partnerskem in družinskem nasilju, ki je tudi pri nas vedno bolj prisotno, pa vendar si marsikdo raje zatisne oči. Na dogodku bo tudi študentka družinske in zakonske psihoterapije Hana Gorše, ki bo razbijala mite, prisotne v družbi in nam razkrila nekaj ključnih informacij kako ukrepati. Po koncu bodo vse nastopajoče na voljo za pogovor in vprašanja.

𝑅𝑒𝑧̌𝑖𝑗𝑎: 𝐿𝑢𝑐𝑖𝑗𝑎 𝑇𝑟𝑜𝑏𝑒𝑐
𝐼𝑔𝑟𝑎𝑗𝑜: 𝑀𝑖𝑟𝑗𝑎𝑚 𝑇𝑜𝑚𝑖𝑛𝑐, 𝐴𝑛𝑎 𝐾𝑎𝑣𝑐̌𝑖𝑐̌, 𝐿𝑢𝑐𝑖𝑗𝑎 𝐺𝑜𝑣𝑒𝑘𝑎𝑟 𝑖𝑛 𝑇𝑎𝑗𝑎 𝑅𝑖ℎ𝑡𝑎𝑟𝑠̌𝑖𝑐̌
𝑆𝑡𝑟𝑜𝑘𝑜𝑣𝑛𝑎 𝑝𝑜𝑑𝑙𝑎𝑔𝑎: 𝐻𝑎𝑛𝑎 𝐺𝑜𝑟𝑠̌𝑒

*Dogodek organizira informacijska točka EUROPE DIRECT Savinjska, ki deluje pod okriljem Celjskega mladinskega centra. Dogodek delno financira EU.