Mladinski sektor

Predavanje in pogovor z dr. Howardom Williamsonom

18. 10. 2022 avtor: Mladinska mreža MaMa
howard williamson

Kaj imajo mladinski centri in druge mladinske organizacije lahko od evropske agende za mladinsko delo?

»V Walesu, tako kot povsod drugje, se je moralo mladinsko delo boriti za spoštovanje in priznanje, vedno znova prepričevati druge o svoji kakovosti in vplivu ter zagovarjati svoje argumente za usposabljanje, kompetence in krepitev zmogljivosti …«

dr. Howard Williamson

Vabimo vas na strokovno predavanje in pogovor z enim izmed največjih poznavalcev mladinske politike in mladinskega dela v Evropi – dr. Howardom Williamsonom, ki je mladinski delavec ‘po naključju’ postal že pri 15. letih, ko so v lokalnem okolju zgradili skupnostni center.

V pogovoru bomo z dr. Williamsonom govorili o trendih na področju mladinskega dela, vlogi mladinskih centrov in tudi drugih mladinskih organizacij, kakovosti mladinskega dela ter predvsem o tem, kaj imajo lahko mladinski centri in druge mladinske organizacije od evropske agende za mladinsko delo.

Predavanje po potekalo v živo, v sredo, 26. oktobra 2022, ob 10.00 uri v prostorih Kulturnega društva Antonov dom, katerega del je tudi Mladinski center Vič, Tržaška c. 85, 1000 Ljubljana.


Okvirni program:

10.00 – 10.10 –> Uvodne besede

10.10 – 11.40 –> Kaj imajo mladinski centri in druge mladinske organizacije lahko od evropske agende za mladinsko delo? dr. Howard Williamson

11.40 – 12.00 –> Mreženje in pogostitev


Rok za prijavo na predavanje je torek, 25. oktober, prek spletnega obrazca.

Vljudno vabljeni!

Dr. Howard Williamson je profesor evropske mladinske politike na Univerzi v Južnem Walesu. Kot mladinski delavec in svetovalec je pri oblikovanju mladinskih politik s številnimi vladami. V Walesu je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja predsedoval partnerstvu Wales Youth Work Partnership in bil med letoma 1991 in 2006 podpredsednik Wales Youth Agency. Je direktor mladinskega projekta Grassroots – Cardiff City Center in skrbnik mednarodne nagrade vojvode Edinburškega. Pri vprašanjih mladinske politike je tesno sodeloval z Evropsko komisijo in Svetom Evrope.

Dogodek poteka v soorganizaciji Mreže MaMa, Mreže KROJ, Mestne občina Ljubljana in Univerze v Ljubljani.