Kultura

Predstava improvizacijskega gledališča Plasti agresije

12. 12. 2023 avtor: Uredništvo
predstava Plasti agresije

Predstava Plasti agresije je uprizoritveni projekt, znotraj katerega ustvarjalci – izkušeni gledališki improvizatorji – naslavljajo tematike nasilja z različnih zornih kotov. S predstavo naslavljajo družbeno noto nasilja, nasilje kot naučen vedenjski vzorec in zlorabo. Predstava obravnava različne vrste nasilja – psihično, telesno, spolno, ekonomsko, zalezovanje, nasilje po spletu in trgovanje z ljudmi.

Cilj predstave ni olepševanje, dramatiziranje, posploševanje ali razreševanje aktov nasilja, temveč ponuditi vpogled v življenje posameznikov in skupin ljudi, ki so vpeti v krog nasilja – ali ga doživljajo ali povzročajo na različnih ravneh – sistemski, institucionalni, ideološki, družbeni, medosebni in osebni ravni. Skozi predstavo ustvarjalci naslavljajo trenutke, ki so v družbi prepoznani kot tabu ter so pogosto banalizirani. 

Predstavo sestavljajo 3 do 4 improvizirani prizori, za inspiracijo posameznih zgodb in prizorov pa si ustvarjalci jemljejo resnične izpovedi, statistike ter strokovna gradiva po predlogu publike. Improvizacijsko gledališče omogoča črpanje iz asociacij in izkušenj improvizatorjev na odru ter občinstva ter na ta način posega v kolektivno družbeno zavest vseh v dvorani.

Aktivnost je del projekta Prava zveza, ki ga sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Kdaj? 14. 12. 2023 ob 20:00

Kje? Kreatorij DIC, Ljubljana

Kdo? Nina Beganović, Olivija Grafenauer, Jošt Jesenovec, Veronika Vižintin

Vstop je prost!