Kultura / Zabava in prosti čas

Roadtrip in divje kampiranje po Omanu z Nino in Tinetom

31. 1. 2024 avtor: Zavod KŠM Tolmin
plakat

Potovanja, potovanja, potovanja. Sploh obstaja čas, ko ne razmišljamo o tem, kam bi se odpravili naslednjič? Kako bi za nekaj časa pobegnili nekam drugam in raziskovali tuje dežele, preizkušali nepoznane okuse, spoznavali nove ljudi in ustvarjali nepozabne spomine.
Tudi mi mislimo, da ne. Zato se v naslednjih treh mesecih opravljamo skupaj na kar tri potovanja! 

Prvo potopisno predavanje bo potekalo v petek, 2. februarja, v Coworking bazi. Odpravili se bomo na roadtrip in divje kampirali po Omanu! Na pot s sabo nas bosta vzela Nina in Tine.

Nina in Tine v prostem času rada kam gresta. Njuno zadnje potovanje ju je popeljalo v Oman. Gre za državo na jugovzhodnem delu arabskega polotoka, ki združuje bogato zgodovino, kulturo in čudovito naravo. Da bi jo raziskala in izkusila na vsaj malo pustolovski način, sta se odločila, da naredita roadtrip v kombinaciji z divjim kampiranjem. Njuna pot je vodila vse od impozantnih gorovij do raznolikih obal Arabskega morja.

Odkrivala sta barvitost puščavskih pokrajin Wahiba in Sugar dunes, raziskovala starodavna mesta, kot je Nizwa, ter zavila skozi številne slikovite rečne doline oziroma wadije. Vmes sta tudi malo športno plezala, da sta preverila, če je skala na drugem koncu sveta kaj drugačna od naše. Vse skupaj pa za njiju ni bilo le raziskovanje pokrajine temveč tudi priložnost za odkrivanje bogate kulture, gostoljubnosti lokalnega prebivalstva ter okusov omanske kulinarike.

Če si tudi ti oseba, ki meni, da so potovanja in spoznavanja tujih dežel najboljša stvar na svetu, tega dogodka ne smeš zamuditi! Spakirajte kovčke in se vidimo! 

Kam vse bomo potovali mladi z mladimi?
→ petek, 2. februar 2024: Roadtrip in divje kampiranje po Omanu z Nino in Tinetom
→ petek, 1. marec 2024: Kilimanjaro odprava s Primožem
→ petek, 5. april 2024: Indija Koromandija z Gregom