Aktivno državljanstvo / Izobraževanje

Šolstvo na razpotju – Med kredo in tablo in online učenjem

8. 4. 2024 avtor: Mladinski kulturni center Hiša mladih AjdovščinaZavod BETA – Inštitut za razvoj družbe
plakat dogodka

Okrogla miza bo organizirana po metodi diskusijske kavarne. Moderiral jo bo Timotej Lemut, organizator dogodka je Zavod Beta. K razpravi smo povabili goste: ravnatelja srednje šole Ajdovščina Andreja Rutarja, dolgoletno učiteljico na osnovni šoli Draga Bajca Vipava Vido Trošt, nekdanje dijake in predstavnike gospodarstva, ki bodo podali svoja izhodišča, na podlagi katerih bomo v nadaljevanju oblikovali splošno debato.

Namen dogodka je opozoriti na vprašanja digitalizacije šolstva, ki vplivajo na celoten učni proces, ob enem pa tudi na druge aspekte življenja mladih. Do šolstva imajo velika pričakovanja gospodarstveniki, lokalna skupnost in drugi deležniki, odpreti pa želimo prostor, kjer bomo lahko mladi, predvsem dijaki lokalnih srednjih šol ter študentje, svoji skupnosti sporočili, kako doživljamo šolanje in kje so priložnosti za izboljšave, zlasti na področju digitalizacije.

Vabljeni tudi, da pred udeležbo na dogodku rešite anketo, ki nam bo pomagala pri oblikovanju ključnih izhodišč za pogovore!

Na dogodek ste vabljeni tako mladi, kakor tudi pedagoški delavci in starši, saj odgovore na tako pomembne izzive lahko poiščemo le skupaj.