Kultura / Zabava in prosti čas

STRIPamo s KarolinoUmetnino

5. 5. 2023 avtor: Zavod KŠM Tolmin
KarolinaUmetnina

Bi namesto skrolanja po storyijh raje ustvarjal/a zgodbe v živo? Ponujamo ti super priložnost – pridruži se nam na delavnici izdelave stripa s striparko Karolino Umetnino.

Na delavnici nas bo Karolina Umetnina najprej popeljala skozi lasten proces risanja avtobiografskega stripa, nato bo vsak udeleženec narisal svoj lik. S skiciranjem bo poiskal lik, ki ga najboljše predstavlja, je enostaven in se z njim z lahkoto izraža. V drugem delu delavnice se bomo ukvarjali z zgodbo, ki jo želi vsak udeleženec ponazoriti v svojem stripu. Najprej si bomo med seboj povedali zgodbe, ki jih želimo narisati, nato pa nam bo Karolina Umetnina obrazložila, kako sama izbira zgodbe in kakšne tehnike uporablja. V tretjem delu pa bo vsak narisal svojo avtobiografsko zgodbo, ki bo obsegala približno deset sličic.

Super fajn se bomo imeli, zato ne smeš manjkat. Rezerviraj si soboto, 6. maj, od 9.00 do 12.00, za STRIParsko ustvarjalno- družabno dopoldne. Vidimo se v Coworking bazi, v Tolminu.

Izvajalka delavnice je Karolina Marušič aka Karolina Umetnina, ki je mlada umetnica, ustvarjalka stripov, avtorica knjižnega prvenca “Ma kej? Neč. Če KarolineUmetnine še ne poznaš, jo prečekiri na Instagramu.

Delavnica je namenjena mladim 15+. Predhodno znanje ni potrebno.

Za več informacij se na nas obrni na mladina@ksm.si