Kultura

Ustvarjalni tobogan – glasbena delavnica z Mihom

30. 10. 2023 avtor: Zavod KŠM Tolmin
plakat

To ni še ena dolgočasna delavnica, to je delavnica, ki ti da energijo, te spravi v gibanje, pogon in ti da zagon za naprej. Tako kot spust po toboganu. Ustvarjalnem toboganu. 😉

Vabimo na glasbeno-ustvarjalno delavnico. V treh dneh se bomo seznanili z osnovami glasbene teorije, zajemanja (snemanja) in manipulacije zvoka, spoznali se bomo s studijsko in glasbeno opremo (inštrumenti, zvočila, DAW – digital audio workstation). Preizkusili se bomo v celotnem procesu od snovanja in razvijanja ideje do njene realizacije. Spoznali bomo različne tehnike in orodja, ki nam pri tem lahko pomagajo in na koncu ustvarili kolektivno umetniško delo – zvočni posnetek.

Kdaj? 2., 3. in 4. november.
Kje? Center MINK Tolmin
Kdo? Mladi od 15. do 29. let starosti.

Vabljeni vsi, ki vas vodita ustvarjalni duh in želja po ustvarjanju lastnega zvoka. S seboj prinesi kakšen inštrument ali zvočilo in svojo najljubšo knjigo, copate in veliko dobre volje! 

Prijave na delavnico so zaradi organizacije obvezne. Prijavi se preko Google obrazca ali prek telefona na 031 823 097 (Miha).

Delavnico bo vodil Miha Medvešek. Glasba ga navdušuje že od malih nog. V osnovni šoli je poprijel za kitaro, ta je kmalu prerasla v strast. Kot kitarist, avtor glasbe in včasih besedil je sodeloval pri nekaj zasedbah, ki so se žanrsko gibale od pop-rocka do jazza in punk-a. Z eno od njih je kot mladostnik posnel dva albuma.

V poletjih je s kolegi združeval delo in zabavo z igranjem na ulici, v barih, hotelih. Sodeloval je pri ustvarjanju večerov kjer je bila eksperimentalna improvizirana glasba izhodišče za gib plesalcev sodobnega plesa. S skupino prijateljev je uprizorili balet Movement jam. Čas epdiemije, ko smo več časa preživljali doma in v osami, ga je privedel k samostojnemu ustvarjanju – od ideje do posnetku. Spoznal se je z osnovno snemalno tehniko, si priskrbel preprost domači studio in začel povezovati do tedaj pridobljena znanja in zanimanja. To je bil premik k bolj polnemu raziskovanju, v njem skritih, zvočnih in glasbenih pokrajin. Že desetletje dela kot učitelj kitare in svoje znanje prenaša na učence.

Lepo vabljeni, da jesenski predah izkoristite za nekaj novega in se skupaj z nami spustite po toboganu ustvarjalnosti.