Šport

V Medvodah športne dogodivščine po meri mladih

9. 5. 2023 avtor: Turistična zveza Slovenije
Mladi na tržnici

Turistična zveza Slovenije vljudno vabi na zaključno tržnico vseslovenskega osnovnošolskega festivala Turizmu pomaga lastna glava, na kateri bodo mladi turistični navdušenci predstavili ideje za dopolnitev ali popestritev turistične ponudbe za mlade. Letos so se osredotočili na izboljšanje prepoznavnosti destinacije skozi športne aktivnosti namenjene razvoju mladinskega turizma. Njihovi turistični produkti bodo na ogled v četrtek, 11. maja 2023 med 10.00 in 13.00 uro na tržnici v Medvodah.

Turistični podmladki iz osnovnih šol po vsej Sloveniji so v letošnjem letu  ustvarjali na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Festival Turizmu pomaga lastna glava je namenjen učencem osnovnih šol. Temelji na povezovanju formalnega in neformalnega učenja in lahko pomembno prispeva k razvoju turizma v manjših in večjih slovenskih krajih. V sklopu omenjenega festivala učenci pripravijo turistično nalogo s predlogi za obogatitev turizma na izbrano temo, svoj turistični produkt pa potem predstavijo na turističnih tržnicah.

Mladi bodo na tržnici v Medvodah predstavili ideje za nove športne dogodivščine. Na njej se bodo predstavili dobitniki zlatih priznanj, ki jih je strokovna komisija podelila na dvanajstih predhodnih tržnicah, kar pomeni, da bodo na ogled najboljše ideje iz 30. slovenskih osnovnih šol. TZS tokratno turistično tržnico pripravlja skupaj z Občino Medvode, Javnim zavodom Sotočje Medvode, Turistično zvezo Medvode in Mercatorjem.